Het stuwmeer „Topola” (populier) is in de gemeente Kamieniec Ząbkowicki geplaatst in kilometer 97+700 meter Nysa Kłodzka, als een volgend element naast al functionerende stuwmeren Otmuchów en Nysa.

Dat is een multitasking stuwmeer en dient voor: de anti-overstromingsbeveiliging, de verbetering van wateraanbood, het onderhoud van rivier Odra, het energiegebruik van het water van Nysa Kłodzka, het toerisme en de recreatie. Het werd opgebouwd voor stiftexploitatie als een vorm van de landaanwinningszorg en voor de ontwikkeling van de watereconomie.

De capaciteit van dit stuwmeer is 28 miljoen m3. De vaste overstromingsreserve is 4,6 miljoen m3, de maximale reserve is 6,3 miljoen m3, dus in het algemeen heeft stuwmeer „Topola” 10,9 miljoen m3 beschikbaar voor anti-overstromingsbeveiliging.

Stuwmeer „Topola” is verbonden met stuwmeer „Kozielno”. De activiteit van beide stuwmeren begon in het jaar 1986. Na de rampzalige overstroming in het jaar 1997 wordt het bouwen van de stuwmeren één van de elementen van Narodowy Program Odbudowy i Modernizacji (Nationale Wederopbouw- en Moderniseringsprogramma) als de prioriteitstaak van de milieu afdeling in het kader van anit-overstromingsbouw. Samen met stuwmeren „Nysa” en „Otmuchów” vormen ze een multitasking stuwmerencomplex voor de anti-overstromingsbeveiling van de vallei van Odra.

Beide stuwmeren zijn op een natuurlijke manier gecomponeerd in de vallei van Nysa Kłodzka. Het grote en mooie wateroppervlak verhoogt de lanschappelijke waarde van deze regio, en het nieuwe waterecosysteem verrijkt de natuurlijke omgeving. Het hier gcreërde eiland draagt vogels de mogelijkheid bij om hier te kunnen leven of uitrusten. De stuwmeren zijn uitgerust met de moderne vistrappen in het vorm van multi-kamer doorgang als ook met het riool- en afvalwater.